Haber

İzmir Buca’da Temizlik İşçisine Saldırı: 5 Yıla Kadar Hapis Talep Edildi

İzmir’in Buca ilçesindeki TJK Şirinyer Hipodromu’nda temizlik görevlisine tokat ve hakaret eden Melih D. hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Olay, 8 Ocak 2023 tarihinde Buca ilçesindeki Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Şirinyer Hipodromu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, at yarışlarının ardından görevini yapan temizlik işçisi İrfan G., adının MD olduğu öğrenilen kişi tarafından henüz belirlenemeyen nedenle tokatlı saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin görüntüler bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde Melih D.’nin İrfan G.’yi ittiği, eliyle ağzını kapattığı ve ardından tokat attığı anlar yaşandı. Olayın ardından yakınları, avukatı ve çalıştığı temizlik firması yetkilisi ile Buca Şirinyer Polis Merkezi’ne giden İrfan G., saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Karakol çıkışında basın açıklaması yapan İrfan G., bu işi daha fazla uzatmak istemediğini ve şahıstan şikayetçi olduğunu söyledi. Gözaltına alınan Melih D., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

5 yıla kadar hapis istemi

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede savcı, Melih D.’nin ‘basit yaralama’, kolay tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İzmir 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere, sanıkların İrfan G.’ye tokat attığı ve ‘kasten yaralama’ eylemi yaptığı, sanıkların İrfan G.’nin onur ve prestijine kasten zarar verdiği belirtildi. yüksek sesle küfür, son olarak ‘sizinle görüşeceğiz’ sözleriyle tehdit eylemini gerçekleştirdiği belirtildi. – İZMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu