KELEDOSŞ NASIL YAPILIR? MasterChef Keledoş tarifi nedir? Yöresel Van – Ağrı Keledoş yemeği tarifi
Ağrı, Van ve Hakkari illerinin en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, öğütülmüş buğdaydan hazırlanmaktadır. Baharatlarla zenginleştirilen, acılı veya acısız olarak tüketilen bu sıra dışı yemek, Ağrı’da sıklıkla tercih edilen lezzetlerden biridir. Peki KELEDOSŞ NASIL YAPILIR? MasterChef Keledoş’nin tanımı nedir? Yöresel Van – Ağrı Keledoş yemeği tarifi…
KELEDOSŞ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
– Kızarmış et
– Yarım bardak nohut
– 1 bardak su (dövülmüş)
– Yarım su bardağı yeşil mercimek
– İki avuç beyaz pancar
– 3 yemek kaşığı tereyağı
– 2 su bardağı kurutulmuş
MASTERCHEF KELEDOŞ’UN TANIMI NEDİR?
1. Nohut ve nohutlar bir tencereye konulup kaynamaya bırakılır.
2. Pişmeye başlayınca yeşil mercimeği ekleyin.
3. Tüm malzemeler iyice pişene kadar kaynatılır.
4. Beyaz pancarı ve kavrulmuş eti ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın.
5. Tüm malzemeler yeterince pişip kaynatmaya devam edilir.
6. Ezilmiş kuru meyveleri ekleyip tencereyi ocaktan alın.
7. Yemek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
8. Son olarak tereyağı eklenir ve yemeğin sıcaklığıyla birlikte erir.
9. Hazırlandıktan sonra servis edilebilir.
haberkadisehri.com.tr