Siber Güvenlik Uzmanlarını Endişelendiren 4 Siber Saldırı Türü
Her geçen gün saldırı tarzlarını değiştiren bilgisayar korsanları, farklı tekniklerle hem KOBİ’leri hem de büyük ölçekli şirketleri hedef almaya devam ediyor. Böyle bir ortamda siber güvenlik uzmanları, işletmelerin mağdur olmaması için her zaman teknolojik cihazların sistemlerini farklı türden siber tehditlere karşı savunur. Siber saldırıların eskiye göre daha karmaşık bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Komtera Teknoloji Satış Müdürü Gürsel Tipsin, siber güvenlik uzmanlarını endişelendiren en yaygın 4 siber saldırı türünü sıralıyor.
Siber saldırı, verilere yasa dışı bir şekilde erişilmesi ve bilgilere zarar vermeyi amaçlayan potansiyel olarak kötü niyetli saldırıları ifade eder. Siber saldırılar kurumsal saldırganlar, hackerlar, suç örgütleri veya kurum çalışanları tarafından gerçekleştirilebilir. Son yıllarda yüksek profilli siber saldırıların sayısı her geçen gün artmakta ve bu sayede kurumlar tarafından toplanan hassas veriler ortaya çıkmaktadır. Bu ve benzeri durumlar, işletmelerin güvenlik duvarları ve kimlik doğrulama ve şifreleme uygulamaları gibi teknik muhafazalar uygulamasını zorunlu kılmaktadır. Öyle ki burada siber güvenlik uzmanlarının rolü hayati önem taşıyor. Siber güvenlik uzmanlarının siber güvenlik tehdit türleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olması gerektiğinin altını çizen Komtera Teknoloji Satış Müdürü Gürsel Tipsin, güvenlik uzmanlarını endişelendiren en yaygın 4 siber saldırı türünü paylaşıyor.
En Yaygın 4 Siber Saldırı Türü Uzmanları Endişelendiriyor!
1. DDoS saldırıları. DDoS saldırılarının 48’ini öngörülebilir kaynak pozisyonu saldırıları oluşturuyor ve bu saldırılar şirketlere hem maddi hem de manevi açıdan büyük zararlar veriyor. Bu tür saldırıları yüzde 17 ile kod enjeksiyonu ve yüzde 10 ile SQL enjeksiyonu takip ediyor. DDoS saldırılarının yaygın olarak gözlemlendiği ve bu saldırılardan en fazla etkilenen şubeler, perakende ve teknoloji segmentleri olarak öne çıkıyor.
2. Çevrimiçi ödeme dolandırıcılığı. Çevrimiçi ödeme dolandırıcılığı, çalınan kart bilgileri gibi kişisel bilgilerin başkaları tarafından geçersiz satın alma süreçlerinde kullanılması olarak tanımlanır. Suç işleyenler, kart sahibine benzer bir konumda bir IP kullanır ve bilgilerini çaldıkları kişinin ayarlarını taklit etmek için tarayıcı ayarlarını yeniden yapılandırır.
3. Kötü amaçlı bot saldırıları. Bir formata bağlı kalmayan ve aynı anda birden fazla işlevi yerine getiren kötü niyetli botlar, internet trafiğindeki varlıklarını kıyasıya sürdürmektedir. Öyle ki kötü niyetli botlar, günlük yaşam pratiklerinin teknolojik dönüşümü nedeniyle tehdit ettikleri kitleyi genişletiyor gibi görünüyor.
4. Fidye yazılımı saldırıları. Günümüzde giderek yaygınlaşan fidye yazılımı saldırıları, değerli güvenlik endişelerinden biri olmaya devam ediyor. Fidye yazılımı saldırıları, virüslü sistemlerdeki tüm belgeleri şifreleyerek kullanıcı erişimini engeller. Saldırganlar, geliştirdikleri fidye yazılımı virüsünün bulunduğu bilgisayara sıklıkla not bırakır ve kullanıcıların belgelerine tekrar erişebilmesi için fidye talep eder.
En Yaygın 4 Siber Saldırı Türünü Yenmek İçin 4 Kritik Siber Güvenlik Önlemi!
Önümüzdeki dönemlerde katlanarak artacak olan siber saldırı türlerine karşı siber güvenlik uzmanlarının önemi her geçen gün artmaktadır. DDoS saldırıları, online ödeme dolandırıcılığı, kötü amaçlı bot saldırıları ve fidye yazılım saldırılarının hem KOBİ’ler hem de büyük ölçekli işletmeler için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Komtera Satış Müdürü Gürsel Tipsin, bu tür saldırılara karşı alınabilecek bazı önlemleri aktarıyor.
1. DDoS saldırılarına karşı etkili cihazlara sahip olun. DDoS saldırılarını etkisiz hale getirmek için, ortaya çıkan ağ ve uygulama tehditlerine karşı hizmetleri garanti edebilen gerçek zamanlı DDoS savunma ve saldırı koruma cihazlarına sahip olmak büyük değer taşıyor. DDoS savunma ve saldırı savunma cihazları, yüksek hacimli ve kısa süreli tehditlere karşı hafifletmeyi başlatır. Bu sayede pak, trafiği hızlı bir şekilde güvenilir kaynaklara yönlendirebilir.
2. Şüpheli görünen çevrimiçi işlemlerinizi inceleyin. Çoğu dolandırıcılık önleme sistemi, kabahat işlemeye çalışan dolandırıcıları tespit etmekte başarısız olur. Özellikle e-ticaret sektöründe yer alan firmaların, online ödeme dolandırıcılığından kaynaklanan kayıpların önüne geçebilmek için kullanıcıların ödeme ve kargo bilgilerini kontrol etmesi gerekmektedir. Ek olarak, kullanıcılar, sağlam güvenlik özelliklerine sahip saygın bir ödeme sistemi kullanmalıdır. Bu, kullanıcıların kontrolü dışındaki ödemelerin tespit edilmesini kolaylaştırır.
3. Güçlü bot yönetimi gerçekleştirin. Siber güvenlik savunmalarını alt etme girişimleri, birden çok bot tarafından otomatik olarak yapılır. İnternet trafiğinin yarısından fazlasını oluşturan ve ağlara, cihazlara veya çevrimiçi hesaplara girmeye çalışan kötü niyetli hedefli botlara karşı seçeceğiniz siber güvenlik çözümü, hız sınırlama, imza tespiti, kara liste gibi bot aktivitelerini tespit edebilen temel anti-bot fonksiyonlarına sahip olmalıdır. , yeniden CAPTCH yapın ve herhangi bir hasara yol açmadan durdurun. ihtiyaçlar.
4. Ağ geçidinizde e-posta güvenliğini sağlayın. E-posta, fidye yazılımı saldırılarında yaygın olarak kullanılır. Bu nedenle e-posta güvenliği, fidye yazılımlarını durdurmak için çok değerlidir. Öyle ki, sadık e-posta ağ geçidi teknolojileri, tehditleri belirlemek ve kullanıcılara teslim edilmesini önlemek için e-posta iletişimini URL savunmaları ve ek korumalı alanla filtreliyor.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı