Ekonomi

Tesla, Çin’deki Yerel İşletmelerle İşbirliğini Artırıyor

Ziyaretçiler, Pekin, Çin’deki Shougang Park’taki 2023 Çin Uluslararası Hizmet Ticaret Fuarı’nda (CIFTIS) insansız bir aracı inceliyor, 5 Eylül 2023. (Fotoğraf: Ren Chao/Xinhua)

Wang, Tesla’nın 2014 yılında Pekin ve en son Şangay belediye yönetimleri de dahil olmak üzere Çinli yetkililerden aldığı güçlü desteğe değindi.

Başkan ayrıca, giderek artan sayıda yabancı geleneksel otomobil işletmesinin Çin’in NEV ve akü şirketleriyle işbirliği yapmaya başladığını da söyledi.

Tesla’nın Şanghay fabrikasında kullanılan otomobil parçalarının yerlilik oranının yüzde 95’i aştığını vurgulayan Wang, “360’a yakın yerel 1. seviye tedarikçiyle sözleşme imzaladık ve bunların 60’ını uluslararası pazara kazandırdık. Bu sayede diğer firmalar tarafından takdir edildiler. uluslararası otomobil üreticileri.”

Wang, “İlgili tedarik zincirinde yer alan Çinli işletmeler Tesla ile birlikte büyüdü. Çünkü yeni enerji araçlarının arka planında fikir aşamasından montaj hatlarına kadar pek çok araştırma ve geliştirme çalışması var. Tesla bu girişimlerle ilerliyor” dedi. .

Başkan, “Bu işletmeler Çin’in diğer yeni enerjili araç işletmelerine daha fazla hizmet verecek. Bu, karşılıklı teşvik için ılımlı bir ortam yaratacak. Daha fazla ilerleme kaydetmek için Çin’deki yeni enerjili araç endüstrisiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

armutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu