Haber

YETEV’den 40 depremzedeye eğitim bursu

Yeni Türk Eğitim Vakfı (YETEV), deprem sonrası İstanbul’a gelen 40 çocuğa tam burslu eğitim verdi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, son 6 yılda 3 bin 182 öğrencinin başarı burslarıyla eğitim gördüğü YETEV Okulları, eğitim ve öğretim nedeniyle İstanbul’a gelen okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencilerinin eğitimine temel oldu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler.

Misafir Öğrenci Bursu (MÖB) adı altında 40 misafir öğrenciye 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemini kapsayacak şekilde burs verilerek eğitim, yemek, kitap, giyecek ve kırtasiye bedelleri karşılandı.

Kabul edilen 40 misafir öğrencinin manevi yönden pekiştirilmesi için YETEV Okulları Manevi Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimi tarafından okul öğretmenleri ile dayanışma ve güçlendirme toplantısı düzenlendi. Bu toplantıda deprem sonrası süreç değerlendirilerek, travma ve manevi güzelliğe duyarlı bir bakış açısını desteklemek için çalışmalar yapıldı.

Deprem bölgesindeki çocuklara destek

YETEV, Kızılay iş birliği ile yürüttüğü nakdi yardım ve AFAD iş birliği ile aynı yardım kampanyalarının yanı sıra “Oyuncaklarımızı Paylaşıyoruz” sloganıyla oyuncak ve kırtasiye yardımı kampanyası da başlattı.

Mevcut veli ve öğrencilerin de desteğiyle toplanan oyuncak ve kırtasiye malzemeleri deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılıyor.

YETEV Eğitim Gönüllüleri projesi kapsamında kurulacak çadır, deprem bölgesindeki çocuklara da destek olacak. PDR, drama, resim ve beden eğitimi alanında 100’e yakın istekli öğretmene ve çadırlarda öğrencilere psikososyal destek sağlanmakta, eğitim, etkinlik ve oyun etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

bergamahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu