Teknoloji

Fotoğraflardan Fotomontajları Ortaya Çıkaran Yapay Zeka

Sosyal medyanın son 10 yılda hayatımızda çok hızlı bir şekilde yer almasının ardından başta Instagram olmak üzere pek çok ünlü sık sık paylaşımlar yapmaya başladı. onların şanlı hayatları ” takipçileriyle paylaşmaya başladı. Ancak bu gönderiler, bazen yoğun fotomontaj içerdiği için internette alay konusu oldu.

Ünlüler montaj fotoğraflarını fark etmemek için daha fazla çaba sarf etmeye başlasa da, Within adlı bir sağlık kuruluşu, Adobe yan kuruluşunda bu montajlı fotoğrafları ortaya çıkarma sözü verdi.

Farkındalık yaratmak için her şey

Yeme bozukluğu yaşayan ve bu nedenle özgüven eksikliği ve psikolojik sorunlar yaşayan bireylere yardımcı olmak amacıyla kurulan Within, ünlüleri de internet ve dergilerde destekliyor. göründükleri kadar uygun olmadıklarını kanıtlamak için Genelde fotomontaj işlemlerinin vazgeçilmezi olan Photoshop’un sahibi Adobe ile ortaklığa imza attı. Inside ve Adobe, “Photoshop’ta montaj işlemleri için kullanılan” ifadesini açıklar. Yüze Duyarlı Sıvılaştırma” Ve ” Sıvılaştırmatespit edebilen FAL Dedektörü Bir yapay zeka modeli geliştirdi. Photoshop’un kendi veritabanı sayesinde eğitilen yapay zeka aracı, dergilerdeki montaj alanlarını bularak bu işlemleri temizleyerek fotoğrafların yepyeni bir halini ortaya çıkarabiliyor.

Jennifer Aniston ve Angelina Jolie gibi ünlüler üzerinde özel olarak test edilen yapay zeka modeli birçok fotoğrafta yer alıyor. yanak, elmacık kemikleri, göz altı gıdı, çene ve ağız çevresinde fotomontaj yapıldığını tespit etti. Bilimsel araştırma amacıyla yapıldığı belirtilen bu çalışmanın sonuçları ve yapay zekanın çalışma prensibi şöyledir: 16 sayfa makaleyayınlanan.

Within, yaptığı açıklamada fotomontajın gereksiz olduğunu ve her insanın doğal haliyle güzel olduğunu hatırlattı. yeterince güzel olmadığını diyenlerin yanıldığını belirtti. Ayrıca, FAL Detector’ın tüm kaynak kodları herkese açıktır. burada bulunanGithub’da paylaşıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu