Teknoloji

Yılların Twitter’ını ‘X’ ismiyle değiştiren ve milyonlarca insanı lanetleyen Elon Musk sağlığını kaybetti!

Twitter’ı X’e çeviren ve bir takım özelliklerle oynayan kullanıcılarını lanetleyen Elon Musk, sağlık sınavı veriyor. Sağlığının bozulması nedeniyle ameliyat olacağını söyleyen Musk’ın bu açıklamasının altında Mark Zuckerberg ile kafes dövüşü var, bakalım…

Twitter’a rakip olarak görülen metin tabanlı sosyal medya platformu ‘Threads’in kuruluş haberi, teknoloji devlerinin liderleri arasında ilginç bir rekabeti ateşledi.

Elon Musk, bu gelişme konusunda Mark Zuckerberg’e meydan okudu. Musk’ın mücadele çağrısına Facebook’un CEO’su Zuckerberg 22 Haziran’da sosyal medyadan yanıt verdi.

Ardından Elon Musk, yıllardır Twitter olarak bildiğimiz sosyal medya uygulamasının adını değiştirdi. X, özgün özellikleriyle yediden yetmişe tüm kullanıcıların tepkisini çekti.

Bu arada Zuckerberg, Musk’ın ‘kafes dövüşü’ teklifini kabul ettiğini açıkladı. Bu durum teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Ancak ikilinin böyle bir çılgınlık yapacağına kimse inanmadı.

Zuckerberg, karma dövüş sanatları eğitimine UFC orta sıklet şampiyonu Israel Adesanya ve hafif sıklet şampiyonu Alexander Volkanovski ile devam ediyor; Musk ise 4 Temmuz’da Kanadalı güreşçi ve UFC dövüşçüsü George StPierre ile antrenman yaptı.

Musk, dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Zuckerberg ile olan mücadelenin canlı yayınından elde edilecek tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını belirtmişti. Zuckerberg, Threads’te “Daha güvenilir bir platformda bağış toplamayı seçemez miyiz?” şeklinde cevaplanmıştır.

Ancak basın, tüm dünyanın dikkatini çeken “kavga” ile ilgili gelişmeler kızışmaya başlayınca Musk’ın “sağlık” bahanesine sığındığını yazdı.

Geçen yıl Rusya lideri Vladimir Putin’e kavga teklif ettikten sonra sırt ağrısı çektiğini iddia eden 52 yaşındaki Musk dikkatlerden kaçmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu